Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

KØS – 15 favoritter

14. marts 2015 - 31. august 2017

Med udstillingen 15 favoritter fra samlingen giver KØS et unikt indblik i museets permanente samling, der rummer mere end 18.000 skitser og modeller til kunst i det offentlige rum.

Gennem markante nedslag i samlingen repræsenteret af væsentlige kunstnere belyser udstillingen den enorme bredde, der kendetegner kunsten i det offentlige rum.

Oplev værker af Elmgreen & Dragset, Mogens Møller, Dorthe Dahlin, Poul Gernes, Edvard Eriksen, Bjørn Nørgaard, Albert Mertz, Jørgen Nash, Torsten Johansson, Nina Saunders, Palle Nielsen, Mogens Bøggild, Helen Schou, Gunnar Westmann, Niels Guttormsen, Christian Lemmerz og Kai Nielsen.

Gennem en række nyerhvervelser og klassikere fra museets samling præsenterer udstillingen et udvalg af velkendte hovedværker, som spænder bredt i det kunstneriske udtryk. Fra Mogens Møllers tankevækkende fortolkning af klassiske motiver til Elmgreen & Dragsets utraditionelle havdreng Han og Poul Gernes’ farverige udsmykning af Gurrebunkeren, hvorfra dele er rekonstrueret på udstillingen.

Dyr i børnehøjde.
På KØS har vi udskiftet to sale i museets udstilling af egne værker på anden sal. Her viser vi nu dyr, som henvender sig til både børn og voksne.

Få et indblik i den strømning indenfor den modernistiske skulptur i det offentlige rum i Danmark, som er blevet kaldt ”det store dyreskue”. Den var en periode, hvor dyr var på dagsordenen. Det gælder almindelige danske landbrugsdyr, som man ser det i Mogens Bøggilds enestående forarbejder til de livlige smågrise på Ceresbrønden, også kaldet Grisebrønden i Århus, og i modellerne til Helen Schous imponerende hestemonumenter. Her kan man både se modellen til Danmarks sidste rytterstatue af ”rytterkongen” Christian 10 på Store Torv i Århus og en mængde modeller til ”Randershesten”, den kolossale jyske hingst, der halvt galopperer, halvt danser ned ad byens hovedstrøg.

Men der er også fantasifulde dyr som dem, der troner øverst på Bjørn Nørgaards Thors Tårn i Høje Tåstrup. Udstillingen rummer også et levende udvalg af Gunnar Westmans utallige legeskulpturer i dyreform fra krokodiller til myreslugere og skildpadder, som børn har kunnet indtage rundt omkring i det offentlige rum gennem årene, bl.a. på DSB færgen Peder Paars. Salene er i det hele taget børnevenligt kurateret med værker i børnehøjde.

Udstillingen er kurateret af museumsinspektør Lene Bøgh Rønberg i samarbejde med Louise Swärd Alfbecker og Linea Jepsen. Rekonstruktionen af Poul Gernes’ udsmykning af Gurrebunkeren er kurateret af Ulrikke Neergaard fra bureauet Somewhere og er udført af Ulrikka Gernes.

Læs mere her.

Detaljer

Start:
14. marts 2015
Slut:
31. august 2017
Begivenhed Kategori: