Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Forvandlinger i gips

april 19 17:00

KØS åbner udstillingen Forvandlinger i gips den 19. april kl. 17. Der vil være lidt godt til ganen, og alle er velkomne.

Om udstillingen skriver KØS: “Gips er med sin fleksible og flydende konsistens hurtigt at bearbejde og nemt at tilgå. Det er populært blandt kunstnere og kan changere fra et snehvidt pulverdrys over en flødeskumsfed konsistens til en hård krystallinsk overflade. Gips er fascinerende, men har levet et lidt skjult liv i kunstnerens værksted som proces – og overgangsmateriale.”

Udstillingen ”Forvandlinger i gips” giver gips den absolutte hovedrolle. Pragtstykket er den 7 meter lange originalmodel i gips til Sophia Kalkaus marmorstele formet som et forhæng til alterudsmykningen i Grøndalskirken (2016).

Udstillingen er også et studie i 1960’er-avantgarden, og i særdeleshed med kunstnere tilknyttet den eksperimenterende kunstskole ”Eks-skolen”, som fx Poul Gernes og Bjørn Nørgaard. “Som en legesyg konditor eksperimenterede Gernes med gipsens muligheder i en serie af lagkager, hvor han varierede kagerne med guirlandelignende dekorationer over flødeskummets fede og voluminiøse fald til de sprøde marengs på toppen”, skriver KØS.

Foto: ABW

Detaljer

Dato:
april 19
Tidspunkt:
17:00

Sted

KØS
Nørregade 29
Køge, 4600 Danmark
+ Google Map
Telefon:
56 67 60 20
Hjemmeside:
http://www.koes.dk/