Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

Visuel rejse gennem Danmarkshistorien

januar 1 - december 31

KØS viser i 2018 Bjørn Nørgaards kartoner til Dronningens gobeliner. Udstillingen viser 17 farverige og opsigtsvækkende 1:1 skitser til Dronningens gobeliner, som KØS skaffede i 2001:

“Med en enorm detaljerigdom og en levende farvepalette har Bjørn Nørgaard skildret 1000-års Danmarkshistorie i form af 17 gobeliner, der strækker sig fra vikingetiden over middelalderen og reformationen gennem enevælden og 2. Verdenskrig til vor tid og fremtiden. Gennem et mylder af begivenheder, personer og symboler præsenterer Bjørn Nørgaard sit blik på historiens gang, hvor Danmarkshistorien fletter sig ind i verdenshistorien, religionshistorien samt kunst- og kulturhistorien. Mød et mangfoldigt persongalleri, der alle har sat deres tydelige aftryk på historien – fra Jeanne D’Arc og Niels Bohr til John F. Kennedy og Karen Blixen.”

Foruden kartonerne, der er et hovedværk i museets samling, kan man opleve et udvalg af skitser, der fortæller den årelange proces omkring produktionen af gobelinerne. Læs mere her.

Foto: ABW

Detaljer

Start:
januar 1
Slut:
december 31

Sted

KØS
Nørregade 29
Køge, 4600 Danmark
+ Google Map
Telefon:
56 67 60 20
Hjemmeside:
http://www.koes.dk/